ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE EŞ DURUMU TAYİNİ ADINA HEP-SEN'DEN BİR KAZANIM DAHA!

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE EŞ DURUMU TAYİNİ ADINA HEP-SEN'DEN BİR KAZANIM DAHA!

Pamukkale Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan hemşire üyemizin, Antalya’da görev yapan ve eşinin bulunduğu ile atanma başvurusu zımnen reddedilmiş, bunun üzerine sendikamız dava açmıştır. 

Üyemizin aile birliğinin korunması gerekliliği nedeniyle ilgili reddin yürütmesinin durdurulması talebimiz mahkemece haklı bulunmuştur. Mahkeme, eşin görev yaptığı yere atanmanın Sağlık Bakanlığı kadroları arasında mümkün olduğunu belirtmiş ve bunun kamu yararına uygun olduğunu vurgulamıştır. Mahkeme, reddin hukuka aykırılık içerdiği ve telafi edilemez zararlar oluşturacağı gerekçesiyle atama yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Böylece hukuki kazanımlarımıza bir yenisi daha eklenmiştir. 

Üniversite hastanelerindeki nakil sorunları konusunda YÖK ve Sağlık Bakanlığı'nın iş birliği içerisinde çalışma yapmaları, adil ve etkili bir yer değiştirme yöntemi belirlemesi gerekmektedir. Üniversitelerde idarelerin tayin hususunda takdir hakkına sahipliği, aile birliğinin korunması ve eğitim hakkı gibi konularda özel hükümlere bağlanmalı; kişilerin hak ve hürriyetleri idarelerin tehdit ve mobbing aracı yapılmaktan vazgeçilmelidir.

HEP-SEN hukuk servisi, adalet arayan tüm üyelerinin yanındadır.

Paylaş
Yükleniyor...